Clinici pentru remodelare corporala din Bucuresti

Cu ceva timp in urma mi-a fost solicitata o recomandare de clinica pentru remodelare corporala din Bucuresti. Inainte de a trece la subiect, iata cateva consideratii legate de remodelarea corporala.

Ce trebuie sa stii despre remodelarea corporala ?

Remodelarea corporala implica mai multe tehnici si proceduri prin care anumite parti ale corpului sunt aduse la dimensiunile dorite. Ea afecteaza numeroase tesuturi si are o complexitate ridicata, in functie de rezultatele pe care oamenii vor sa le obtina. Datorita remodelarii corporale, muschii devin mai tonifiati, celulita este eliminata de pe anumite parti ale corpului, iar pielea isi imbunatateste elasticitatea si aspectul.

Ea nu inseamna neaparat tehnici chirurgicale, ci si tratamente specializate. Acestea pot implica impachetari cu anumite substante, masaj si electrostimulare. Unele metode de remodelare corporala isi arata eficienta in timp, ceea ce inseamna ca e nevoie de rabdare pentru ca totul sa fie vizibil. In cazul persoanelor care au pe corp tesut adipos in exces, exista mai multe tipuri de tratamente ce se pot aplica.

Ele sunt radiofrecventa, limfodrenajul, criolipoliza sau mezoterapia lipolitica. Criolipoliza este des utilizata deoarece reduce numarul de celule adipoase din anumite parti ale corpului in doar cateva saptamani. Ea implica scaderea temperaturii tesutului gras la aproximativ 10 grade Celsius si nu presupune niciun fel de durere.

Laserul este si el utilizat in tratamentele de remodelare corporala. El prezinta avantajul unor interventii de lipoliza care nu sunt dureroase, iar dupa acestea se vad rezultate in reducerea taliei. Remodelarea corporala nu se adreseaza exclusiv femeilor, ci si barbatilor. Pot fi si situatii in care barbatii nu sunt multumiti de felul cum arata si vor sa isi remodeleze anumite parti ale corpului.

Este posibil ca dieta sau exercitiile fizice sa nu dea rezultatele pe care oamenii le doresc. In general, barbatii vizeaza zone precum umerii, bustul, abdomenul si coapsele. Femeile vor sa aiba talia cat mai mica, bustul ferm si coapsele subtiri. In alegerea clinicii potrivite si a metodelor optime de tratament, e important sa faceti alegerea potrivita deoarece va puteti expune unor riscuri inutile. Nu putine au fost situatiile in care pacientii care au recurs la remodelare corporala au ramas cu sechele in urma unor tratamente si proceduri incorect executate.

Remodelarea corporala nu exclude sportul si dieta. De fapt, combinarea lor duce la rezultate mult mai bune decat atunci cand cineva apeleaza doar la remodelarea corporala. Cei care nu sunt consecventi in ceea ce fac nu vor avea rezultatele dorite. Cateva sedinte de remodelare corporala nu vor duce la o talie de invidiat si nu vor scapa de celulita pe cineva intr-un timp scurt. De asemenea, se recomanda o alimentatie echilibrata si sanatoasa pe parcursul sedintelor de remodelare corporala si chiar dupa incheierea unui asemenea program. Iata cateva dintre cele mai cunoscute proceduri de remodelare corporala.

Electrostimularea

Aceasta metoda implica aplicarea de impulsuri electrice pe corp. Ele au o intensitate redusa si ajuta la contractarea muschilor. Electrostimularea este folosita de foarte mult timp, ea avand efecte si in cazul pacientilor care fac tratamente de recuperare. Electrostimularea nu implica senzatia de disconfort si este absolut sigura atunci cand este executata de personal calificat, conform unei scheme de tratament pe care o elaboreaza un specialist.

Presoterapia

Cu ajutorul presoterapiei, pacientii elimina mai usor toxinele din corp, atat prin transpiratie, cat si prin urina. Ea ajuta la reducerea celulitei de pe corp si confera flexibilitate si un aspect placut pielii. Presoterapia se face prin drenaj limfatic, fiind recunoscuta pentru rezultatele bune pe care le ofera celor ce vor sa slabeasca. In plus, ea ajuta la relaxarea intregului corp.

Practic, presoterapia se face cu ajutorul unei perechi speciale de pantaloni cu cinci camere. Fiecare dintre ele se umfla separat, de la degetele picioarelor ajungandu-se la regiunea bustului. In general, e nevoie de 10 sedinte de presoterapie, acestea facandu-se de 2 sau 3 ori saptamanal. Dar e bine de stiut ca aceasta metoda ajuta la slabire doar daca e folosita in combinatie cu altele.

Vacuum corporal anticelulitic

Aceasta procedura are numeroase efecte benefice asupra organismului. Printre cele mai apreciate efecte se numara cele care privesc eliminarea celulitei, tonifierea pielii, eliminarea toxinelor si imbunatatirea circulatiei sanguine. O sedinta dureaza circa 45 de minute si este eficienta, in primul rand, pentru eliminarea celulitei din corp. Datorita acesteia, circulatia sanguina este si ea imbunatatita, metabolismul e activat, iar sistemul imunitar este intarit.

Tratamentul cu ultrasunete

Remodelarea corporala se poate face si cu ajutorul ultrasunetelor. Acest tratament se executa prin aplicarea unei creme anticelulitice. Ultrasunetele patrund in piele si actioneaza asupra tesutului adipos. Metoda este apreciata datorita faptului ca rezultatele ei sunt vizibile pe termen mediu si lung. Drept urmare, vergeturile nu se mai formeaza nici ele, iar celulita este eliminata eficient din stratul adipos. In plus, actiunea termica a ultrasunetelor ajuta si la imbunatatirea circulatiei vasculare cutanate (denumita si microcirculatie cutanata).

In concluzie, remodelarea corporala nu inseamna un singur tip de tratament. Ea implica mai multe metode si mijloace prin care anumite zone ale corpului capata forma sau dimensiunea optima, in functie de ceea ce isi doreste fiecare persoana in parte.

Revenind la intrebarea initiala, va recomandam sa consultati o lista completa de clinici de remodelare corporala din Bucuresti.